Ambasada Franţei la Bucureşti îşi exprimă satisfacţia, într-un comunicat de presă, pentru decizia Guvernului Boc de a menţine în noua lege prevederea privind evaluarea la două limbi de circulaţie internaţională la bacalaureat. "Evaluarea unei a doua limbi la bacalaureat reprezintă "o garanţie a menţinerii unei predări de calitate a limbii franceze", se arată în comunicat.
Ambasada Franţei la Bucureşti îşi exprimă satisfacţia, într-un comunicat de presă, după ce Guvernul Boc a decis să menţină în noua lege prevederea privind evaluarea la două limbi de circulaţie internaţională la bacalaureat.
"Evaluarea unei a doua limbi la bacalaureat reprezintă "o garanţie a menţinerii unei predări de calitate a limbii franceze", se arată în comunicat.
"Numărul elevilor români care învaţă limba noastră este de 1 740 000. Acest interes pronunţat pentru franceză face parte din lunga istorie care leagă ţările noastre, întărită de curând prin semnarea parteneriatului strategic. Această apropiere se traduce în domeniul educaţiei prin densitatea relaţiilor de cooperare între universităţile noastre şi prin semnarea pe viitor a acordului de recunoaştere a diplomelor.
Existenţa programelor de studii universitare francofone în România – foarte populare în rândul studenţilor români, francezi şi din toate ţările francofone – se explică şi prin această preferinţă a românilor pentru limba noastră.
De altfel, România a reiterat recent în forţă angajamentului său pentru francofonie la Summitul Organizaţiei Internaţionale a Franfoniei, care a avut loc la Montreux, săptămâna trecută", se mai precizează în comunicat.
Totodată, Ambasada Franţei consideră că evaluarea e la două limbi de circulaţie internaţională la bacalaureat se înscrie în obiectivele Agendei Lisabona 2000.
Amintim, Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pe legea educaţiei na