Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe Legea Educaţiei. Din această cauză guvernul Boc, abia scăpat din focurile unei moţiuni de cenzură, va trebui să mai facă faţă uneia. PNL şi PSD încearcă din nou să debarce actuala echipă de la Palatul Victoria. O oportunitate pentru opoziţie dar şi un risc, apreciază politologul Cristian Pârvulescu (audio).
Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe Legea Educaţiei. Din această cauză guvernul Boc, abia scăpat din focurile unei moţiuni de cenzură, va trebui să mai facă faţă uneia.
PNL şi PSD încearcă din nou să debarce actuala echipă de la Palatul Victoria. O oportunitate pentru opoziţie dar şi un risc, apreciază politologul Cristian Pârvulescu (audio).
Potrivit analistului, opoziţia nu poate rata momentul de a depune în această sesiune legislativă o nouă moţiune cu atât mai mult cu cât : "diferenţa de 17 voturi nu a fost una foarte mare. Legea educaţiei este o lege care trezeste destul de multe contestaţii inclusive din rândul PD-L. Sunt parlamentari nemulţumiţi de concesiile făcute PDL UDMR-ulu"i.
În acelaşi timp însă un eşec al opoziţiei ar face loc partidelor extremiste: " de ce este un risc: pentru că după ce au eşuat o dată, dacă mai eşuează o dată, cele două partide de opoziţie, PSD şi PNL se decredibilizează.
Riscurile nu sunt doar pentru opoziţie ci şi pentru democraţia românească. Guvernul este deja decredibilizat. Dacă şi opoziţia se decredibilizează cei care vor profita sunt extremiştii, neopopulişti, antidemocraţi, care nu s-au manifestat încă dar care vor avea o mare oportunitate" explică politologul Cristian Pârvulescu.
Amintim, liberalii au anunţat joi că au început strângerea de semnături şi elaborarea moţiunii de cenzură pe care o vor depune după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei. Politologul Cristian Pârvulescu intervievat de Anca Năstase