În cele patru decenii de când e salvamontist, braşoveanul a salvat sute de vieţi şi a participat la mii de acţiuni în Munţii Făgăraşului. Timp de trei decenii a fost şi şeful Centrului Salvamont Victoria. De acum rămâne doar salvamontist voluntar, printr-o decizie a Consiliului Judeţean Braşov.
Thomas Bross a ieşit la pensie în urmă cu aproape un an de zile. A mai obţinut însă un contract de angajare, pe funcţia pe care a ocupat-o din 1979, cea de şef al Serviciului Salvamont Victoria. Contractul ar fi trebuit să îi expire abia la sfârşitul lunii decembrie, însă reprezentanţii CJ Braşov au hotărât desfacerea acestuia pe motiv că trebuie redus numărul de posturi din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov.
CITEŞTE MAI MULTE DESPRE VIAŢA LUI THOMAS BROSS ÎN:Thomas Bross salvează vieţi de patru decenii
Astfel, decizia CJ Braşov încalcă flagrant contractul de muncă al lui Bross, fapt care nu este combătut în instanţă de salvamontist.
,,Nu a fost corect însă aşa s-a decis să se anuleze contractul meu. Nu mă aşteptam la aşa ceva, dar dacă aşa s-a considerat că este mai bine, mă conformez", a declarat Thomas Bross pentru monitorufg.ro
Deşi legea spune că într-un centru Salvamont trebuie să fie cel puţin şase angajaţi, la Victoria nu există decât trei. Restul sunt toţi voluntari. „Sunt 12 voluntari care fac asta din pasiune. Fără ei ar fi un dezastru, mai ales că pentru a avea succes într-o intervenţie trebuie să mergi cu minim opt oameni, chiar dacă legea spune de doar şase. În mod normal, fiecare voluntar ar trebui să primească bani pentru fiecare intervenţie, un minim de echipament şi asigurare de accidente. Acum, doar cea din urmă este suportată de Consiliul Judeţean. Cu toate acestea, pasiunea îi face să meargă mai departe ca voluntari, în această meserie", a declarat Thomas Bross, pentru Adevărul de Seară.