Ingrediente: 4 ardei graşi, 4 dovlecei, 1 ceapă mică, tocată fin
1 căţel de usturoi, zdrobit, sucul de la 3 lămâi,1 linguriţă sare
1 vârf de cuţit piper negru, măcinat, 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii de vinişoare şi seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un bol pentru mixer, alături de puţină sare. Se învârte cu mixerul şi se presară ceapa, usturoiul, sucul de lămâie, după care se omogenizează din nou şi se toarnă într-un bol de sticlă care se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la frigider pentru 30 de minute. Se curăţă dovleceii şi se taie rondele, apoi se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins, se scurg şi se lasă la răcit. Se aranjează apoi pe un platou şi se asezonează cu sosul de ardei de la frigider.
Ingrediente: 4 ardei graşi, 4 dovlecei, 1 ceapă mică, tocată fin
1 căţel de usturoi, zdrobit, sucul de la 3 lămâi,1 linguriţă sare
1 vârf de cuţit piper negru, măcinat, 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii de vinişoare şi seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un bol pentru mixer, alături de puţină sare. Se învârte cu mixerul şi se presară ceapa, usturoiul, sucul de lămâie, după care se omogenizează din nou şi se toarnă într-un bol de sticlă care se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la frigider pentru 30 de minute. Se curăţă dovleceii şi se taie rondele, apoi se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins, se scurg şi se lasă la răcit. Se aranjează apoi pe un platou şi se asezonează cu sosul de ardei de la frigider.