Birourile Permanente ale celor doua Camere au decis joi dimineata, cu 12 voturi pentru si 11 impotriva, sa includa pe ordinea de zi asumarea raspunderii a Executivului pe legea educatiei.
UPDATE 3 Ora 12:35 Procedura de asumare s-a incheiat. Emil Boc: "Aceasta lege schimba din temelii educatia romaneasca, (...) modul in care este vazuta pentru viitor educatia din Romania"
'); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/0dd792445f54ead7cbde1d5a343509cb/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
UPDATE 2 Membrii opozitiei au parasit sala de plen.
PNL si PSD+PC au parasit sala de plen a Parlamentului, dupa ce au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a asumarii raspunderii Guvernului pe legea Educatiei Nationale.
Premierul Emil Boc a intervenit si a sustinut ca procedura este legala. 'Opozitia are la indemana motiunea de cenzura sau sesizarea CCR', a argumentat Boc.
Liderul deputatilor PSD+PC, Mircea Dusa, i-a reamintit premierului ca nu este membru al Parlamentului si in consecinta, potrivit regulamentului, nu are dreptul sa intervina pe procedura.
Totodata, el a cerut apel nominal si a avertizat ca social-democratii si conservatorii nu vor participa la astfel de dezbateri.
"Legea nu reprezinta o urgenta, intrucat actul normativ se va aplica de anul viitor, iar pe acest considerent sigur ca noi nu vom participa la sedintele acestea fortate ale dumneavoastra si sunt convins ca domnul Oltean, care este un presedinte de sedinta foarte riguros, nu va incalca in picioare regulamentul sedintelor comune," a spus Dusa.
@N_P