Producătorul de vinuri Vinarte din Capitală a depus, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de intrare în insolvenţă, în încercarea de a opri creşterea penalităţilor la o datorie de 300.000 de lei pe care o are către stat, potrivit administratorului firmei.
"Vrem să intrăm în reorganizare judiciară, pentru că doar aşa putem opri penalităţile pe care le plătim la o datorie pe care o avem către stat şi care cresc în progresie geometrică", a spus, pentru Mediafax, Sergio Faleschini.
Datoria companiei către stat face obiectul unui proces aflat în curs de pronunţare.
Vinarte, care exploatează circa 400 de hectare de teren pe trei domenii viticole - Mehedinţi, Dealu Mare şi Sâmbureşti, exportă circa 15% din producţie în ţări precum Japonia, SUA, Marea Britanie, Franţa sau Belgia.
Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de 10,9 milioane de lei şi un profit net de circa 24.000 de lei. Cu un an în urmă, Vinarte înregistrase afaceri nete de 10,4 milioane lei şi un profit net de 34.000 de lei.
"Pentru acest an estimăm afaceri similare celor din 2009, dar încă nu putem fi siguri de acest volum, pentru că la noi vârful vânzărilor este în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. În acest an a fost o producţie bună, dar problema este că a scăzut consumul, cu circa 15% faţă de 2009", a afirmat Faleschini.
Înfiinţată în anul 1998, Vinarte este deţinută de două companii, SCF & I Holding (22,99%) şi EIEC Holding (13,99%), ambele înregistrate în Elveţia, şi de mai multe persoane fizice române, italiene şi franceze, respectiv Sergio Falsechini (10,99%), Daniel Eugene Gabriel Max (4,99%), Aram Andrei Grigorian (10,99%), Mirco Albisetti (15,49%) şi Joelle Nadine Max Pachta (20,49%).
Producătorul de vinuri Vinarte din Capitală a depus, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de intrare în insolvenţă, în încercarea de a opri creşterea penalităţilor la o dato