Vor lucra într-un hotel, vor primi consultanţă de la specialişti nemţi, dar şi materiale didactice din străinătate. Este vorba despre elevii de la Grupul Şcolar „Doctor Ioan Senchea“ care vor beneficia de toate aceste facilităţi în urma unei colaborări între liceu şi un grup de seniori experţi din Germania. Prima întrunire a reprezentanţilor liceului făgărăşean cu delegaţia străină a avut loc marţi, 26 octombrie, în cadrul unui simpozion cu tema „Învăţământul tehnologic românesc în context european“.
Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“ a fost marţi, 26 octombrie, gazda unui simpozion internaţional. În cadrul acestuia s-a realizat o importantă legătură între liceu şi o asociaţie de consultanţă şi expertiză din Germania. Totul a pornit în urmă cu câteva luni, când reprezentanţii instituţiei de învăţământ din oraşul nostru au încheiat contracte de colaborare cu specialişti în turism, protecţia mediului, panificaţie, horticultură şi industria alimentară din Germania.
„Este un simpozion cu participare internaţională despre învăţământul tehnologic românesc şi tendinţele viitoare ale acestui tip de învăţământ. Mai concret, ceea ce înseamnă el în prezent şi finalităţile sale comparativ cu cel european. Dimensiunea internaţională a simpozionului e dată de participarea a 40 de experţi din Germania, o asociaţie a celor care au expertiză în diverse domenii“, a spus directorul Grupului Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“, Traian Duţă.
„Seniorii sunt experţi pensionari care, prin experienţa acumulată la catedră şi în practică, pot să sprijine dezvoltarea acestei colaborări. Ajutorul pe care îl dăm constă în prezentarea către profesori a unor metode şi forme de predare noi, teoretice şi practice“, a spus prof. dr. Lutz Wohler, unul dintre participanţii la simpozion.
Prin această colaborare, elevii Grupului Şcolar „Doctor Ioan Senchea“ vor avea n