Marius a renunţat la Facultatea de Drept, pe când era student în anul I, ca să devină paramedic la SMURD.
Sătmăreanul are 33 de ani, iar în ultimii trei lucrează ca paramedic SMURD în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare. A devenit paramedic după ce s-a convins că nu are nici o atracţie pentru ştiinţele juridice şi a renunţat la Facultatea de Drept după doar un an.
Marius face parte din echipa de paramedici de la SMURD Satu Mare. Nu a contabilizat niciodată numărul intervenţiilor avute sau pe cel al vieţilor salvate, însă ştie că sunt multe la număr. A absolvit studiile sanitare post liceale la Satu Mare, iar în anul 2006, în urma unui concurs, a fost încadrat ca subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Un an mai târziu a devenit paramedic pe ambulanţa SMURD, după ce a absolvit cu brio cursurile de specializare la Oradea şi Târgu Mureş. „M-am gândit că e o meserie frumoasă. Îmi place să lucrez cu oamenii, iar până acum am participat, alături de colegii mei, la sute de intervenţii grave şi mai puţin grave”, spune tânărul.
Permanenţă şi de acasă
Munceşte în ture: 24 de ore lucrează, iar 49 e aproape liber. Când e la locul de muncă este mereu atent la alarma specială pentru intervenţiile SMURD şi gata oricând de plecare. „24 de ore sunt la serviciu, în alte 24 asigur permanenţă de la domiciliu, adică dacă e nevoie de mine las totul şi vin la muncă, iar în alte 24 de ore pot să spun că sunt liber sută la sută”, mai spune paramedicul. În timpul zilei, când sună alarma pentru intervenţiile SMURD, paramedicii au la dispoziţie un minut ca să iasă din unitate, iar pe timp de noapte, două minute.
Marius a văzut atât de multe persoane rănite încât spune că s-a călit şi nu se mai lasă cuprins de emoţii. „Nici nu îmi permit să mă las furat de sentimente. Mă afectează doar acc