Pentru asta a întocmit un proiect educaţional unic prin care doreşte să promoveze imaginea bibliotecii şi a profesiei de bibliotecar.
Săndica Păun, bibliotecar la şcolile generale "Ecaterina Teodoroiu" şi "Ion Creangă", se mândreşte cu meseria sa, mai ales, spune ea, că şi Mihai Eminescu a desfăşurat această activitate.
"Pentru mine a fost o provocare şi mi-am zis, de ce nu? Mi-a fost greu la început, neavând experienţă în domeniu, dar un bibliotecar trebuie să înveţe tot timpul, aşa că asta am şi făcut. Am urmat cursuri de perfecţionare la Casa Corpului Didactic, facultatea, pe care am ambsolvit-o ceva mai târziu, nu la vârsta adolescenţei, cursuri de specializare în economie la Iaşi şi voi continua", ne-a mărturisit Săndica Păun.
Astfel că, din 2001, când a început să lucreze ca bibliotecar cu jumătate de normă la Şcoala "Ecaterina Teodoroiu", întregită în 2004 la Şcoala "George Coşbuc", Săndica Păun a luat foarte în serios această meserie iar acum, după nouă ani de activitate, vrea să readucă biblioteca în atenţia elevilor.
Pentru asta a întocmit un proiect educaţional, denumit generic "Micul Bibliotecar", prin care doreşte să promoveze imaginea acestui compartiment.
Totul, pentru copii
"Vreau să le arăt copiilor cu ce se ocupă un bibliotecar pentru că mulţi au impresia că toată activitatea constă doar în oferirea unei cărţi. Vreau să îi învăţ cum să completeze o fişă, să găsească un utilizator, o carte la raft şi multe altele specifice activităţii", susţine bibliotecarul.
Dacă proiectul va primi avizul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Brăila, prin intermediul acestuia vor fi derulate mai multe acţiuni în parteneriat cu elevii, fiind vizate activităţi practice, programele urmând a se finaliza cu obţinerea unei diplome de voluntariat.
Întrebări şi răspunsuri
Dacă ar fi s-o luaţi de la ca