Adolescentul studiază modul cum este ordonată materia în spaţiu şi visează să viziteze un observator astronomic.
Pare cufundat în gânduri, în visele sale de adolescent. Paul Pârvulescu este fascinat de univers, de imensitatea acestui spaţiu în care, vrem-nu vrem, ne ducem existenţa. Încearcă, atât cât îi permit posibilităţile, să pătrundă tainele universului, să afle mai mult despre legile sale.
„Cam pe la sfârşitul clasei a VIII-a, a intervenit în viaţa mea pasiunea pentru studiul constelaţiilor. Navigam pe internet. Am văzut o mulţime de imagini care m-au fascinat. Atunci am hotărât că trebuie să aflu mai multe, că trebuie să aprofundez studiul. Este uluitor universul. Absolutul său. Infinitul”, mărturiseşte Paul. Este convins că există în univers civilizaţii mai dezvoltate decât noi, oamenii, şi curând ne vor contacta.
Îşi doreşte să studieze în Anglia
Citeşte foarte multe cărţi de specialitate. A devorat lucrările cunoscutului om de ştiinţă Carl Sagan. Dorinţa cea mare a lui Paul este aceea de a vizita un observator astronomic ultrasofisticat, dar până atunci visează la un telescop simplu. Are de gând să-şi achiziţioneze un astfel de instrument necesar pentru studiul corpurilor cereşti. Nu este sigur dacă pasiunea pentru univers îi va influenţa viaţa şi cariera.
„Îmi doresc să studiez la o universitate celebră din Marea Britanie”. Paul este convins că la baza formării universului a stat de acum celebrul Big-Bang. Crede că o entitate supremă ţine totul în echilibru, dar este diferită de ceea ce înţelegem noi. Nu este în concepţia adolescentului ceea ce credem noi despre Dumnezeu. Paul nu crede nici în teoria apocalipsei.
„În 2012, o să vedeţi că nu se va întâmpla nimic. Sunt ciclurile normale ale soarelui care se repetă la intervale regulate. Va fi vorba de explozii solare care vor afecta cel mult câmpul magnetic şi