Cele mai noi metode de „diagnosticare", folosite în industria auto sunt prezentate, în cadrul Congresului Internaţional de Ingineria Autovehiculelor şi Transportului.
Camere performante, scanere tridimensionale şi senzori de mişcare sunt doar câteva dintre componentele maşinăriilor expuse la Aula Universităţii „Transilvania", în aceste zile. Reprezentanţii firmelor expozante spun că procesul de control al calităţii care se făcea în trecut prin metode mecanice se poate realiza acum prin dispozitive performante, conectate la un computer.
Testarea autoturismelor se poate face astfel în cele mai mici amănunte şi este transpusă într-o imagine completă. Camerele, care captează 4.000 de imagini pe secundă, înregistrează mişcarea maşinii şi detectează, în acelaşi timp, şi cele mai mici vibraţii.
Teste rapide
Acestea sunt apoi transpuse într-o imagine 3D care evidenţiază toate punctele slabe ale unui autoturism. „Această tehnologie ne permite să aflăm şi să remediem punctele slabe ale oricărei piese sau componente din industria auto. Vorbim de sisteme performante, care reuşesc să diagnosticheze cele mai fine deficienţe de proiectare şi execuţie", a spus Romeo Tudose, reprezentantul firmei expozante.
Analiza şi diagnosticarea se face în doar câteva minute. Specialiştii spun că noua aparatură înlocuieşte, cu succes, sistemele mai vechi folosite în industria auto. Preţul unui astfel de aparat este de câteva zeci de mii de euro.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: