Opoziţia a depus vineri, 29 octombrie, la Parlament o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe motiv că acesta şi-a asumat răspunderea pe legea educaţiei, document declarat de PSD şi PNL anticonstituţional. Tocmai pentru că este vorba de un abuz, sunt şanse ca de această dată moţiunea să treacă după ce zilele trecute un alt demers similar a eşuat, explică vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu (audio).
Opoziţia a depus vineri la Parlament o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului pe motiv că acesta şi-a asumat răspunderea pe legea educaţiei, document declarat de PSD şi PNL anticonstituţional.
Tocmai pentru că este vorba de un abuz, sunt şanse ca de această dată moţiunea să treacă după ce zilele trecute un alt demers similar a eşuat, explică vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu.
Deşi au depus moţiunea, liberalii nu sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte rezultatul votului la noua moţiune de cenzură, spune preşedintele PNL, Crin Antonescu.
Riscul unui eşec ar compromite însă nu doar opoziţia din România, ci ar afecta chiar şi democraţia românească, spunea recent politologul Cristian Pârvulescu.
Moţiunea de cenzură, intitulată "Legea Educaţiei Naţionale, o lege anti-educaţie şi anti-românească!" îl critică şi pe ministrul educaţiei, Daniel Funeriu dar în acelaşi timp contestă atât procedura de asumare a răspunderii pe această lege respectiv fondul actului normativ.
În text se arată că proiectul poate fi caracterizat prin "neprofesionalism, anacronism şi diletantism", fiind un proiect "dăunător României".
"Proiectul nu schimbă starea învăţământului din România, ci colează, din documentele diferitelor universităţi şi instituţii, idei disparate care par noi, dar nu sunt organizate într-o abordare coerentă. Nimic nu este nou în detalii, singurele aspecte noi fiind diletantismul abordării", apreciază semnatarii moţiunii.