Institutul de Politici Publice a lansat un portal al cărui scop principal este acela de a analiza şi monitoriza costul şi calitatea serviciilor oferite de administraţiile locale din ţară. Astfel, datele de pe www.GuvernareLocală.ro arată că oraşul de pe Bega este unul dintre cele mai scumpe oraşe din România.
Aici, curioşii pot găsi şi topuri ale celor mai mari taxe locale, cele mai costisitoare servicii publice. Pe portalul Institutului de Politici Publice, cei nemulţumiţi au şansa să reclame abuzuri ale autorităţilor locale care au legătură cu taxele şi impozitele impuse la nivel local.
Conform datelor apărute pe site, timişorenii trăiesc într-unul dintre oraşele în care iluminatul public costă o avere. Anul trecut, Primăria Timişoara cheltuind mai bine de şapte milioane de lei pentru luminile din oraş. Mai mult, Timişoara a fost, anul trecut, oraşul în care preţul gigacaloriei a crescut semnificativ, de la 162 de lei în 2008 până la 288 de lei în 2009. Tot în oraşul de pe Bega există peste 50 de taxe speciale, plasând Timişoara în topul 10 al oraşelor cu cele mai multe astfel de taxe din ţară. Tot aici se va găsi şi una dintre cele mai aberante taxe locale adică taxa pentru artificii de 200 de lei pentru fiecare minut. În capitala Banatului, întreţinerea unui metru pătrat de spaţiu verde a costat, în 2009, aproape trei lei în timp ce în restul oraşelor, inclusiv în capitală, întreţinerea spaţiului verde cu depăşeşte un leu pentru metru pătrat. Nici diferenţa de costuri aferentre reparării şi modernizării unui kilometru de drum nu poate fi neglijată. La Timişoara această diferenţă ajunge la 215.000 de lei, în timp ce la Braşov nu depăşeşte 133.000 de lei sau la Cluj, 48.000 de lei.