România a fost desemnată ca ţară de excelenţă în terapia infecţiei cronice cu virusul hepatitei C, iar Centrul de Medicină Internă Fundeni, condus de prof. dr. Mihai Voiculescu, a devenit centru de excelenţă în promovarea de noi molecule antivirale pentru tratamentul hepatitelor. Această opţiune a forurilor ştiinţifice internaţionale este urmarea succesului înregistrat de cel de-al XX-lea Congres Naţional de Hepatologie şi de cel de-al doilea Curs balcanic precongres, desfăşurate în septembrie a.c., la Bucureşti, în organizarea Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului şi a Fundaţiei „Acad. Marin Voiculescu“. (...)
Publicitate Cele două evenimente s-au bucurat de participarea unor prestigioase personalităţi ale Hepatologiei europene şi americane, care, în urma unor ample dezbateri, au certificat expertiza Centrului de Medicină Internă Fundeni în managementul terapeutic al infecţiilor cronice hepatitice B şi C. Importanţa acestei desemnări reiese, între altele, din faptul că, în lume, numărul persoanelor infectate cu virusul hepatitei C a sporit, în perioada 2001–2007 (ultimele date publicate), de la 180 de milioane la 300 de milioane. În ţara noastră, prevalenţa acestei afecţiuni este de 3,23%, numărul persoanelor infectate cu amintitul virus fiind de 633.000.
România a fost desemnată ca ţară de excelenţă în terapia infecţiei cronice cu virusul hepatitei C, iar Centrul de Medicină Internă Fundeni, condus de prof. dr. Mihai Voiculescu, a devenit centru de excelenţă în promovarea de noi molecule antivirale pentru tratamentul hepatitelor. Această opţiune a forurilor ştiinţifice internaţionale este urmarea succesului înregistrat de cel de-al XX-lea Congres Naţional de Hepatologie şi de cel de-al doilea Curs balcanic precongres, desfăşurate în septembrie a.c., la Bucureşti, în organizarea Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului şi a Fund