Turiştii şi braşovenii pot degusta în Cetatea Braşovului cele mai delicioase preparate tradiţionale ale zonei. Slănina afumată, jambonul de casă şi gogoşarii umpluţi cu struguri sunt doar câteva dintre proviziile de iarnă, pregătite de cei mai iscusiţi bucătari.
Cămara generoasă a cetăţii s-a umplut de bunătăţuri în această toamnă şi îmbie pe toată lumea, cu specialităţi de casă. Expoziţia culinară deschisă în acest weekend reînvie atmosfera de odinioară a caselor ţărăneşti, în care toate proviziile erau aşezate cu rost, pentru perioada rece a anului. Printre copăiţe şi laviţe de lemn, vizitatorii se pot delecta cu zacuscă de dovlecei sau fasole şi cu murături asortate, pentru toate gusturile.
„Credem că este foarte important să nu abdicăm de la tradiţie. Reţetele de toamnă transmise de la bătrâni rămân printre cele mai apreciate mâncăruri. Sperăm ca expoziţia gastronomică să fie pe placul tuturor", a explicat Gabriel Florescu, unul dintre organizatori.
VEZI FOTOGALERIE
Pentru ca atmosfera să fie completă, în curtea cetăţii, meşterii populari au adus obiecte de decor, făcute manual.
„Am adus aici obiecte inedite, majoritatea sculptate în os. Toate sunt lucrate manual şi sunt autentic româneşti ", a spus Szilveszter Frenc, unul dintre artiştii expozanţi.
„Îmi plac foarte mult antichităţile, iar aici m-a impresionat mult decorul“, a spus Andreea Standavit, o vizitatoare a expoziţiei.
„Mi se pare o idee foarte bună şi cred că ar trebui să se organizeze mai des aşa ceva“, este de părere Mariana Udeanu, o altă vizitatoare.
„Am descoperit că aici există un bufet cu autoservire, iar mâncarea este apetisantă", adaugă Ştefan Vuţu, un vizitator.