Lavinia studiază de patru ani oboiul şi anul acesta a câştigat faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Muzică.
Lavinia studiază de patru ani oboiul şi anul acesta a câştigat faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Muzică.
Lavinia a mers în urmă cu patru ani la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis” pentru că-şi dorea să studieze un instrument. A păşit un pic confuză, nu ştia exact ce instrument ar fi potrivit pentru ea, dar a fost suficient să audă o interpretare la oboi şă să se îndrăgostească de acest instrument.
„Am avut noroc pentru că am dat chiar de profesoara de oboi. Am ascultat mai multe interpretări şi mi-am dat seama că este instrumentul pe care vreau să-l urmez. Mi-a plăcut mult cum sună!”, îşi aminteşte fata.
Merge la conservator
Lavinia nu are propriul oboi, pentru că nu familia nu are atâtea posibilităţi încât să-şi poată permite unul. Ca să studieze acasă, împrumută instrumentul de la şcoală, pe semnătura părinţilor.
Tenacitatea şi ambiţia sunt calităţi care nu-i lipsesc elevei şcolii de muzică, spune Mariana Iliescu, cea care i-a îndrumat paşii către acest instrument, prea puţin cunoscut tinerilor.
„Este un copil foarte talentat, tenace şi sensibilă. Are, de fapt, tot ce-i trebuie unui artist. Lavinia a început la scurt timp de la înscriere să interpreteze lucrări muzicale importante dar cu o complexitate ridicată”, spune profesoara de pian.
Tânăra s-a făcut cunoscută la competiţiile de muzică judeţene şi naţionale, în cei patru ani câştigând o mulţime de diplome. În acest an a câştigat Olimpiada Naţională de Muzică, faza judeţeană, la secţiunea oboi.A primit nota maximă, zece, iar asta a trimis-o direct la faza naţională. Tot în 2010, a primit premiul III la Concursul Naţional „Marele Premiu” din Bucureşti.
Pentru Lavinia, oboiul nu este doar un moft. Ea vrea să urmeze cursurile Conserva