Afectiuni digestive si dereglari de metabolism
Pe langa bolile reumatice, afectiunile digestive sunt cele mai frecvente probleme de sanatate in tarile "civilizate". Cauzele sunt, practic, mereu aceleasi: sedentarismul, ritmul de viata nesanatos, alimentatia necorespunzatoare si consumul redus de apa. Urmarile: dureri de stomac, diaree, constipatie, afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare, valori ridicate de colesterol si de acid uric, diabet etc.
In toate cazurile enumerate mai sus, alimentatia sanatoasa si echilibrata este extrem de importanta, deoarece pentru fiecare om ea reprezinta temelia sanatatii sau a insanatosirii. In principiu, hrana noastra ar trebui sa fie naturala, netratata chimic. Optati pentru alimentele "vii" si ocoliti-le pe cele "denaturate", precum faina alba, dulciurile, conservele. Preferati produsele alimentare bazice, adica fructele, legumele, salatele si arpacasul. Majoritatea oamenilor prezinta un echilibru metabolic acid, care poate conduce la un numar mare de afectiuni. Alimente acide sunt toate dulciurile, carnea, mezelurile, ouale si produsele lactate. Nucile si grasimile vegetale sunt neutre. Pentru prepararea mancarurilor, folositi in special uleiuri vegetale presate la rece. In felul acesta, si valorile colesterolului vor fi mai reduse. O alimentatie echilibrata se compune din doua treimi alimente bazice si o treime alimente acide. Si nu uitati lichidele. Ar trebui sa beti zilnic 30 ml de apa buna, proaspata, per kg/corp. Iar daca faceti o cura cu apa sarata, problemele digestive vor apartine - foarte curand - trecutului. Apa cu sare stimuleaza peristaltismul organelor digestive, restabileste echilibrul acidului gastric, sustine producerea de sucuri digestive la nivelul ficatului si al pancreasului, regleaza metabolismul si scaunul si armonizeaza balanta acizi-baze.
Terapia cu sare in afectiunile dig