Lucrările la proiectul întocmit în 2006 au început acum doi ani, timp în care a suferit trei amânări. Consiliul Local şi cel Judeţean au modificat în nenumărate rânduri soluţia tehnică şi partea de cofinanţare.
După mulţi ani de tergiversări, proiectul Centrului Expoziţional Moldova a intrat în linie dreaptă. Şefii Primăriei şi ai Consiliului Judeţean (CJ) au suplimentat pentru ultima dată contractul semnat cu firma Conest, cu 3,31 de milioane de lei.
La această majorare se adaugă şi cei 8,4 milioane de euro, valoarea iniţială a contractului. „Nu noi suntem lideri de proiect, ci Ministerul Dezvoltării. S-au modificat cantităţile de lucrări şi suntem nevoiţi să majorăm contractul. În plus, au apărut şi lucrări suplimentare, neprevăzute, şi trebuie să schimbăm termenul“, a declarat Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.
O lună în plus pentru scările rulante
Pentru finalizarea investiţiei, autorităţile locale au decis şi prelungirea duratei de execuţie cu încă o lună din cauza unor lucrări neprevăzute. Deşi trebuia terminat în octombrie, proiectul a fost amânat pentru sfârşitul lui noiembrie.
Prelungirea este motivată de faptul că furnizorul de scări rulante a trebuit să modifice tehnologia de execuţie şi a avut nevoie de mai mult timp.
Centru pentru expoziţii şi conferinţe
Centrul Expoziţional se întinde pe 11.000 de metri pătraţi şi a fost construit pentru organizarea de târguri. Amplasat în apropiere de Fortus şi Parcul Tehnologic, Centrul Expoziţional este compus din trei corpuri de clădire, cu săli de conferinţe, spaţii pentru târguri, pentru depozitare şi spaţii comerciale. În exterior, a fost amenajată şi o platformă pentru expoziţii în aer liber, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, cu 145 de locuri de parcare, la care se adaugă spaţii pentru depozitarea mărfii şi un ate