Cozonacul de carne, afinele glazurate şi pasta de ceai sunt alte bunătăţuri ce vor fi prezentate în Piaţa Sfatului
Week-end-ul acesta, între 10.00 şi 16.00, braşovenii sunt aşteptaţi la un nou târg de produse tradiţionale Slow Food, organizat pentru a 20-a oară. 40 de producători vor veni în Piaţa Sfatului cu produsele deja cunoscute, de carmangerie, brânzeturi, peşte afumat, conserve de fructe, delicatese italieneşti etc. Noutăţile ediţiei aniversare vor fi cozonacul de carne şi pasta de ceai, preparatele apicole cu miere şi afine şi alunele glazurate. Totodată, cu ocazia acestei ediţii aniversare, în cadrul târgului va avea loc o prezentare de vinuri tradiţionale româneşti, realizată de Mihai Breazu, degustător autorizat de vinuri şi membru Slow Food Braşov. Oferta la standul dedicat cuprinde peste 60 de sortimente de vin roşu si alb, selecţionate din soiuri tradiţionale româneşti, precum: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani, Băbească Neagră, Fetească Regală, Fetească Albă, Crâmpoşie, Galbenă de Odobeşti, Sarba şi altele. Aceste vinuri provin din regiuni viticole tradiţionale din toată ţara. „Selecţia de sortimente de vinuri româneşti propuse sunt produse de calitate superioară, neindustrializate, de serie mică, ce nu pot fi găsite în magazinele de tip supermarket”, a declarat Mihai Breazu. La standul Paradisul Verde va avea loc o prezentare a tipurilor de îndulcitori sănătoşi care pot înlocui cu succes zahărul rafinat: diferite sortimente de zahăr brun, melasă de trestie de zahăr, sirop de orez, tapioca, agave si trestie de zahăr. Târgul este organizat de Asociaţia „Roadele Pământului”, în parteneriat cu Primăria Braşov. Cozonacul de carne, afinele glazurate şi pasta de ceai sunt alte bunătăţuri ce vor fi prezentate în Piaţa Sfatului
Week-end-ul acesta, între 10.00 şi 16.00, braşovenii sunt aşteptaţi la un nou târg de produse tradiţionale