Alimentatie
Mancati supe, pentru a slabi
Obezitatea a devenit epidemica in toata lumea industrializata, antrenand o crestere alarmanta a problemelor cardiovasculare, ducand la embolii cerebrale, la cancer si diabet. O simpla schimbare de regim poate inlatura riscul unei morti premature: mancati supa, cel putin o data pe zi. O supa consistenta, putin sarata, rehidrateaza, satura si elimina toxinele. In plus, persoanele care consuma mai multe farfurii de supa pe zi, in loc de mancare solida, slabesc mult mai usor. Preparati-va singuri supele, cu cat mai multe legume locale, proaspete si netratate. Supele la plic (instant) sunt pline de sare si produse chimice.
Grasimi bune, grasimi rele
Nu toate grasimile sunt rele. Exista trei tipuri de grasimi: monosaturate, polisaturate si saturate. Grasimile monosaturate - uleiul de masline, de susan, de colza (rapita), de migdale, de in si de peste - sunt bune. Ele contin acizi grasi esentiali, importanti pentru dezvoltarea creierului, sanatatea arterelor, pentru sistemul imunitar, piele, fertilitate si pentru intregul organism, in general. Grasimile polisaturate - margarina, uleiurile hidrogenate, uleiul de floarea-soarelui si porumb au si acizi grasi esentiali. Dar acesti acizi sunt foarte rafinati industrial, contin cantitati mari de lipide, ce provin de la hidrogenarea uleiurilor vegetale (procedeu menit sa le faca mai fluide), ceea ce duce la boli cardiovasculare si cancer. Grasimile saturate sunt cele mai nocive. Printre ele se numara untul, uleiul de arahide si de cocos. Aceste grasimi ridica nivelul colesterolului si al trigliceridelor, sporind riscul atacului cardiac si al emboliilor cerebrale. Evitati-le!
Mestecati bine
Daca vreti sa traiti mult, fiti amabili cu sistemul dvs. digestiv. De cate ori luati o imbucatura de mancare in gura, mestecati-o