Platoul va fi reabilitat din bani europeni, iar la ultima şedinţă a Consiliului, s-a luat decizia ca reabilitarea acestuia să coste cu 4.000 de lei mai puţin. Proiectul iniţial se ridica la 20 de milioane de lei. Municipalitatea brăileană trebuie să contribuie cu aproape 260.000 de lei, conform ultimului deviz general al proiectului.
Chiar şi aşa, cu 16 milioane de lei, se vor realiza fântâni arteziene muzicale cu instalaţii luminoase, pavaje de granit şi arbori decorativi. Iată pe scurt cum ar putea arăta platoul din faţa Palatului Administrativ şi spaţiul verde dintre Călăraşilor şi Faleză. Ultima variantă de proiect, "cu reducere", prevede o valoare totală de 16 milioane de lei, contribuţia unităţii administrativ-teritoriale fiind de 260.000 lei.
Investiţia va fi realizată prin POR - Planul integrat de dezvoltare urbană.
Consiliul Local Municipal a aprobat proiectul la începutul lunii august la o valoare de 16 milioane lei, dar devizul general aferent proiectului tehnic a reliefat o scădere a costurilor totale ale investiţiei.
Ca urmare, Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă din luna octombrie modificarea hotărârii iniţiale, cu reducerea corespunzătoare a cofinanţării de 2% din bugetul local.
Bani europeni contra criză
Astfel, municipalitatea a înţeles că pe timp de criză, investiţiile de mare anvergură pot fi făcute nu din bugetul propriu, ci din fondurile europene, ca singură soluţie pentru reabilitarea unor obiective de importanţă majoră pentru Brăila.
„Proiectul îşi propune reabilitarea, consolidarea, modernizarea platformelor pietonale de promenadă, a scuarurilor, a spaţiilor de odihnă şi recreere, a cuvelor, a spaţiilor tehnice şi dotărilor aferente promenadei, precum şi lucrări de reabilitare a amenajărilor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi", a spus primarul Aurel Simionescu.
Proiectu