Învăţătoarea Cristina Anghel a renunţat luni la greva foamei, după 70 de zile. Ea a declarat, într-o conferinţă de presă, că s-a simţit foarte rău şi că ar fi murit dacă ar fi continuat protestul o săptămână: "M-am simţit rău. Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream. Dacă este nevoie mai intru de o sută de ori în greva foamei. Mă întristează faptul că guvernanţii sunt inflexibili şi nu au negociat nimic".
Cristina Anghel a precizat că va reveni la un regim normal de viaţă, dezvăluind ce alimente are voie să consume în prima fază: "Aşa-zis regim normal de alimentaţie pentru că nici înainte de a intra în grevă nu mâncam decât anumite alimente şi din meniul meu era exclusă mâncarea procesată, gătită. Deocamdată, voi mânca doar două mere coapte pe zi, fără coajă şi sâmburi şi patru linguriţe de iaurt pe zi". Cel care a convins-o pe învăţătoare să renunţe la greva foamei a fost Arhiepiscopul Ioan Selejan de Harghita şi Covasna. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a salutat decizia învăţătoarei de a renunţa la greva foamei şi a asigurat-o pe aceasta că a înţeles exact mesajul transmis prin acest protest.
"Am considerat de la bun început gestul doamnei Anghel o formă de protest a unui cetăţean onest la adresa arbitrariului din societatea românească. Discuţiile avute cu domnia sa şi cu familia ei mi-au întărit această convingere. Mă bucur că a decis să renunţe la acest protest şi o asigur că ministrul Educaţiei a înţeles exact mesajul transmis", a spus Funeriu.
Învăţătoarea din Caracal a intrat în greva foamei pentru a protesta astfel faţă de neaplicarea legii de majorare a salariilor cadrelor didactice, respectiv faţă de nerespectarea prevederilor Legii 221/2008 de aprobare a OUG 15 din acelaşi an, privind acordarea unor diferenţe salariale începând cu 1 octombrie 2008 şi până în prezent.
Învăţătoarea Cristina Anghel a renunţat luni la greva