Acestea vor fi transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.Preşedintele Consiliului Judeţean afirmă că centralizarea va reduce cheltuielile şi va reuşi să asigure bolnavilor un act medical de calitate.
Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa vrea să reducă la maximum cheltuielile în spitale. În acest sens, încearcă o reformă a sistemului medical dâmboviţean axată pe centralizare. Aleşii şi-au dat acordul pentru desfiinţarea Spitalului Municipal Târgovişte, Spitalului de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrului de Sănătate Voineşti, Centrului de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Sanatoriului TBC Moroeni şi transformarea acestora în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. De menţionat că aceste unităţi au funcţionat până acum ca spitale independente, având personalitate juridică.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, spune că acţiunea vizează creşterea calităţii actului medical. „În momentul de faţă, spitalele nu au venituri anuale suficiente pentru a-şi acoperi necesarul de medicamente şi hrană prevăzute în buget, acestea confruntându-se cu o gravă lipsă de medicamente şi materiale sanitare”, declară Florin Popescu.
Situaţia economico-financiară întocmită la nivelul celor cinci unităţi spitaliceşti relevă faptul că 67% din totalul cheltuielilor curente reprezintă cheltuieli de personal şi doar 19,34% din fonduri merg către achiziţia de medicamente şi materiale auxiliare.
Miercuri, directorii sunt chemaţi la dezbatere publică
Reforma sistemului medical dâmboviţean a fost gândită fără a fi consultate conducerile celor cinci spitale. Gheorghe Mihai, managerul de la Sanatoriul TBC Moroeni, ne-a declarat că nu a ştiut nimic, dar se va conforma.
„Dacă este ordin, se execută. Nu comentăm”. Aceeaşi opinie a avut şi directorul Spita