Ceaiul verde nu reduce riscul de cancer de sân, ipoteză larg vehiculată de cercetările anterioare pe animale şi testele de laborator, dar demontată de un nou studiu japonez de amploare, efectuat pe oameni. Sursa: Hepta
54 000 de femei consumatoare de ceai verde au fost monitorizate în cadrul studiului.
12% dintre acestea au băut săptămânal mai puţin de o ceaşcă de ceai, iar 27% au consumat mai mult de cinci ceşti de ceai verde în fiecare zi.
În acest timp, 581 de femei au fost diagnosticate cu cancer. Astfel, un consum mai mare de ceai nu înseamnă risc mai mic de cancer de sân.
Testele pe oameni infirmă rezultatele testelor pe şoareci
Rezultatele studiului, publicate în publicaţia Breast Cancer Research, sunt cu atât mai concludente având în vedere numărul mare şi varietatea participantelor.
"Deşi majoritatea testelor de laborator şi a celor efectuate pe şoareci au subliniat beneficiile ceaiului verde în lupta cu cancerul de sân, rezultatele pe oameni au infirmat această ipoteză, indiferent de frecevenţa de consum, cantitatea şi tipul de ceai", subliniază dr. Motoki Iwasaki, cercetător al Insitutului Naţional de Cancer din Tokyio şi conducătorul studiului în cauză.