Cat isi trag parlamentarii, pe fata, din afacerile cu statul. In timp ce uninominalii pastreaza aparenta neimplicarii in afacerile cu bani de la buget, rudele lor prospera din astfel de contracte, arata primele declaratii de interese dupa noua Lege ANI. Personal, dar mai ales prin intermediul sotiilor si copiilor, parlamentarii fac afaceri profitabile cu statul si pe timp de criza. O demonstreaza primele declaratii de interese depuse dupa modificarea Legii ANI, care includ contractele incheiate de firmele demnitarilor, sotiilor, copiilor sau parintilor lor cu autoritatile publice. Preferatele uninominalilor sunt primariile din judetele care i-au trimis in parlament. Ministrii, pe de alta parte, ca si parlamentarii cunoscuti pentru astfel de afaceri nu s-au grabit inca sa si le declare, informeaza evz.ro.
Laureat al Premiului Nobel cu origini romanesti: "America nu mai este atat de mare incat sa scoata lumea din criza". Putini stiu ca americanul Kenneth J. Arrow, unul dintre cei mai importanti teoreticieni in economie din lume, are origini romanesti. Bunicii acestuia au trait in Iasi si au emigrat in America in anii 1890. Arrow a primit Nobelul pentru teoriile sale cu privire la echilibrul economic general si statul social, in 1972, pe cand avea 51 de ani, fiind cel mai tanar laureat al acestui premiu. Astazi, in ciuda varstei inaintate, economistul american continua sa predea la Universitatea Stanford. Intr-un interviu pentru Romania Libera, Arrow explica modul in care va iesi lumea din criza economica si care sunt sansele Romaniei de a-si depasi problemele actuale, potrivit Romania libera.
Esec la Magistratura. Facultati inutile. Procentul de promovabilitate in INM a fost in acest an cel mai scazut din istoria institutului. Doar 68 de posturi din cele 200 scoase la concurs s-au ocupat in acest an la Institutul National al Magistraturii, locul