Campania electorala din Republica Moldova nu avea cum sa fie lipsita de manipularea prin dezinformare. Marele "merit" il poarta partidul comunistilor care, recurgand la metehnele indoctrinarii de tip sovietic, a inceput sa raspandeasca pe intreg teritoriul republicii afise care incearca discreditarea Aliantei pentru Integrarea Europeana.
Nimic nou, asemenea practici am intalnit si in mai toate campanile electorale ce s-au desfasurat in ultimii 20 de ani in Romania, cu diferenta ca, pe langa arhicunoscutele acuze privind derapajul economic al tarii, de care se face vinovata puterea, partidul lui Vladimir Voronin a readus in atentia publicului elector teme ale propagandei specifice perioadei anterioare anului 1989.
Pe langa derizoriul unor acuze de genul cresterii cu 250 la suta a mortalitatii materne la nastere si a organizarii in cazul inundatiilor din lunca Prutului, actuala putere de la Chisinau este incriminata pentru sustinerea defilarilor de tip neofascist, pentru revizuirea istoriei, umilirea veteranilor Marelui Razboi pentru apararea patriei si, nu in ultimul rand, eroizarea criminalilor fascisti.
Cat de fondate sunt toate aceste afirmatii ale unui presupus comportament de factura extremista, pe care Alianta pentru Integrare Europeana l-ar sustine, ramane de vazut.
Nu regasim in aceste manifeste electorale tema "dusmanului de clasa", dar campania electorala este abia la inceput, iar aceasta carenta in propagandistica de partid se poate "remedia" in timp.
De remarcat faptul ca, in Republica Moldova, singurul partid cu o ideologie doctrinara de factura extremista este chiar partidul comunist. Totodata, niciodata, in intreaga sa existenta ce a urmat prabusirii Uniunii Sovietice, partidul comunist nu s-a dezis de "eroii clasei muncitoare" precum Stalin sau Lenin sau de doctrina sa identitara care a produs