Sătui de legume fără gust importate din străinătate şi de brânzeturi fabricate cu o serie de conservanţi, craiovenii s-au strâns cu mic, cu mare la Târgul de produse tradiţionale româneşti, organizat weekendul trecut în Bănie.
Pastramă de oaie, pregătită după reţete tradiţionale, cârnăciori, şuncă, slană, jumări, şorici, brânză de burduf, brânză afumată, telemea, pâine de casă, vin, miere, zacuscă, murături, gemuri şi turtă dulce de casă, astfel i-au îmbiat producătorii pe craioveni weekendul trecut, la primul Târg de produse tradiţionale româneşti organizat în Bănie. „Manifestarea este un proiect de promovare şi vânzare a produselor gastronomice de tradiţie. Organizatorii (Primăria Municipiului şi Consiliul Local Municipal Craiova) îşi propun să dezvolte gustul oamenilor pentru produsele tradiţionale, ecologice, româneşti, preparate în casă“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
„Ne-am săturat de produsele pline de E-uri“
La eveniment au participat în special mici producători din Sibiu, Argeş, Arad, Turda, Cluj, Dolj, ceea ce i-a bucurat pe craioveni care, sătui de legume fără gust şi produse din carne sau brânzeturi fabricate cu o serie de conservanţi, s-au strâns la acest târg. „Produsele tradiţionale sunt ceva mai scumpe decât în magazine, dar sunt naturale şi le poţi simţi gustul. Ne-am săturat de produsele pline de E-uri care au termen de valabilitate cu anii şi care toate au aproape acelaşi gust. De-asta am venit aici“, a declarat Marian Traian, de 50 de ani. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi craioveni. „Am venit cu cel mic să alegem împreună nişte produse tradiţionale. Mă bucur că a fost organizat acest târg pentru că am posibilitatea să-i cumpăr produse de casă, care au gust şi sunt sănătoase. Preţurile sunt cam mari, dar merită. Până la urmă, nu este important să mâncăm nouă kilograme de