Comunicarea pe diferite retele de socializare are un rol strategic pentru Romtelecom, cel mai mare impact pe care il pot crea aceasta este schimbarea unor oferte comerciale, a declarat Cristina Popescu, directorul de comunicare al celui de-al doilea furnizor de internet pe piata locala, in cadrul evenimentului "How to start in social media", organizat de Evensys.
Astfel, conducerea Romtelecom a schimbat cateva conditii intr-o oferta comerciala pentru serviciul de internet al companiei (Clicknet) ca urmare a reactiilor primite pe diferite retele de socializare.
Operatorul a inceput sa comunice in social media in 2007 prin monitorizarea forumurilor si a blogurilor si prin publicarea a diferite mesaje pe acestea. Dintre forumuri, cel mai important pentru companie este Softpedia, acesta fiind recunoscut pentru subiectele de discutie din domeniul tehnologiei.
„Inca de la inceput, ne-am asumat ca testam aceste medii si am mers catre canalele care au crescut. Daca a fost Twitter, am mers pe Twitter, daca a crescut Facebook, am mers pe Facebook”, explica Cristina Popescu.
Compania de telecomunicatii are doua conturi pe platforma de microblogging Twitter, care au fost lansate in 2009(http://twitter.com/romtelecom, http://twitter.com/Clicknet) si o pagina pe reteaua de socializare Facebook , care a fost creata la inceputul acestui an.
Pagina de Twitter a companiei este citita de 769 de persoane, cea de Twitter a serviciului de internet Clicknet este urmarita de 469 de oameni, iar pe Facebook operatorul are 1.029 de prieteni.
In cadrul Romtelecom, trei persoane din echipa de relatii publice a companiei se ocupa de comunicarea prin intermediul social media.
Directorul de comunicare al Romtelecom a afirmat ca operatorul foloseste social media si pentru comunicarea interna, compania avand un forum pe intranet si urmand sa lanseze in urma