Comisia mixtă care a verificat activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi-a finalizat raportul, iar acesta nu este prea „roz“. Se vor lua măsuri împotriva fiecăruia dintre responsabilii pe neregulile constatate, până la pierderea funcţiei pe care o ocupă.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a confirmat pentru „Adevărul de Seară“ existenţa mai multor nereguli.
„Au existat mai multe suspiciuni în urma unei analize asupra serviciilor de ambulanţă din mai multe judeţe. Corpul de control a sesizat mai multe aspecte în neregulă, atât de natură financiară, cât şi de funcţionare – de raportare a cazurilor“, a precizat Raed Arafat, subsecretar de stat în MS.
Neregulile constatate se referă la decontarea combustibilului sau raportări în care au fost utilizate nume false pentru care au fost decontate servicii, se arată în comunicatul de presă oficial. Ministerul a propus organizarea comisiilor de disciplină pentru contabilii-şefi, şefii de achiziţii şi directorii tehnici; de asemenea, se va analiza contractul managerului serviciului de ambulanţă.
Nu se ştie nimic pe plan local
Potrivit declaraţiilor lui Arafat, concluziile corpului de control sunt în drum spre Direcţia de Sănătate Publică Sălaj. „Directorul DSP va numi comisia de disciplină care va lua măsurile împotriva fiecăruia care răspunde de neregulile constatate“, a adăugat subsecretarul de stat. În opinia sa, nu există portiţe de scăpare: „Lucrurile sunt cât se poate de clare, există dosare întregi de documente; sancţiunea poate să ajungă inclusiv la încetarea calităţii“.
Dr. Ioan Cordea, şeful Serviciului de Ambulanţă Sălaj, nu a dorit să comenteze concluziile raportului: „Eu nu am văzut încă nimic“. Cordea s-a rezumat să afirme că DSP a desemnat un director medical, funcţie care era vacantă. „Se va ocupa de problemele care s-au