Deşi, a fost asumată de guvern, Legea Educaţiei îşi continuă traseul dezbaterii în Senat, social-democraţii şi liberalii reluând, marţi, parcurgerea proiectului, în Comisia de Învăţământ. Practic, senatorii au decis să se întâlnească în fiecare zi, pentru a dezbate în regim alert legea a cărei dezbatere a fost întreruptă luna trecută, astfel încât să poată întocmi raportul pentru plen până săptămâna viitoare. Aceasta, în condiţiile în care reprezentanţii PDL şi UDMR nu se vor prezenta la discuţii, fapt ce nu împiedică însă constituirea cvorumului, opoziţia având şase din cei 11 senatori ai comisiei.
"La finalul şedinţei de plen de astăzi am primit un SMS de la cabinetul preşedintelui Senatului prin care eram anunţaţi că şedinţele comisiei nu vor mai avea loc. Noi ne-am întâlnit în Biroul permanent restrâns şi am decis să continuăm dezbaterea. Vom discuta zilnic, în ritm galopant. Important e că avem cvorum", a precizat pentru gândul, vicepreşedintele Comisiei de Învăţământ, Ecaterina Andronescu.
Practic, cei şase senatori (Ecaterina Andronescu, Nicolae-Dănuţ Prunea, Ioan Mang, Doina Silistru, Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu) vor încerca să parcurgă aproape două treimi din Legea Educaţiei în mai puţin de zece zile. Totul, în condiţiile în care Comisiei de Învăţământ prezidată de pedelistul Hihail Hărdău a avut nevoie de aproape şase luni pentru a aproba prima parte a proiectului. Pentru a intra în vigoare Legea Educaţiei dezbătută de senatori trebuie să ajungă în plenul Senatului, să primească votul majorităţii parlamentarilor, şi să fie promulgată de Traian Băsescu, posibilitate ce s-ar putea materializa doar în condiţiile în care legea asumată de guvern va fi respinsă de Curtea Constituţională.
Deşi, a fost asumată de guvern, Legea Educaţiei îşi continuă traseul dezbaterii în Senat, social-democraţii şi liberalii reluând, marţi, parcurgere