Arhiepiscopia Craiovei a primit de la Guvernul Tăriceanu un complex motelier cu 120 de locuri de cazare pe care le închiriază la negru. În 2006, în baza unei hotărâri de Guvern, fundamentată cu informaţii false, Biserica a primit gratuit un hotel, cu restaurant, şi un hectar de teren intravilan, la Tismana.
INOVAŢIE: SPA în Casa Domnului, la mănăstirea din Băile Heculane
Episcopul Sofronie își sărbătorește ziua la restaurant cu 180 de invitați și meniu cu somon
FOTOGALERIE cu complexul de la Tismana
Biserica face profit pe timp de criză
Pomeni politice în cutia milei fără fund
Biserică, hoteluri şi restaurante
Culmea privatizării: un preot vrea să profeseze în regim PFA
La o aruncătură de băţ de vestita mănăstire de maici Tismana, Mitropolia Craiovei deţine la drumul principal un hotel. Un hotel fantomă. La primărie, clădirea nu figurează în lista imobilelor unde se desfăşoară activitate economică. Şi totuşi, înăuntru o armată de gospodine forfotesc continuu pentru a se îngriji de cele 120 de locuri de cazare pe care Arhiepiscopia Craiovei le oferă, la negru, turiştilor.
Fals în declaraţii
În toamna lui 2006, prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu aproba o hotărâre de guvern care avea să îi aducă binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, mitropolitul de atunci al Olteniei. Conform documentului aprobat de premier, un hotel, un restaurant şi un teren intravilan de 10 mii de metri pătraţi erau trecuţi tam-nesam din curtea companiei de stat Hidroelectrica S.A. în ograda Mitropoliei Olteniei.
Instituţia de cult căpăta dreptul de folosinţă gratuită asupra Complexului Tismana, cel mai mare centru de cazare din această zonă turistică. Decizia lui Tăriceanu era cu atât mai bizară cu cât în acel hotel Hidroelectrica tocmai făcuse invetiţii masive.
Pentru cedarea complexului, doi