Organizată în jurul proiectului Singles Camp, comunitatea celor fără un partener de viaţă creşte de la o zi la alta. În 6 luni, numărul membrilor a ajuns la 800.
Vara aceasta, oamenii singuri implicaţi în proiectul Singles Camp s-au plimbat împreună prin ţară, dar şi în Ungaria sau Bulgaria. O parte dintre ei îşi vor petrece Sărbătorile de Iarnă împreună, apoi vor merge la schi în Austria, iar anul viitor vor întâlni membri ai comunităţilor de oameni singuri din Germania.
Aceasta este prima iniţiativă de acest tip din România.
Nu se acceptă persoane conflictuale
Conceptul Singles Camp nu are scop matrimonial, ci unul de socializare prin intermediul internetului, al petrecerilor, al excursiilor şi al altor evenimente.
Nuclee ale acestei comunităţi există în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Brăila, Galaţi, Tulcea, Sibiu, Alba şi Timişoara, cei mai mulţi membri fiind din Capitală (500). "Singurii" comunică pe forum, organizează evenimente locale şi participă la excursii alături de "colegii de singurătate" din toată ţara.
"Deocamdată, raportul bărbaţi/femei e în favoarea femeilor. Se pare că româncele sunt mult mai comunicative şi mai deschise la astfel de acţiuni. Bărbaţii preferă de multe ori să stea în expectativă, să privească, să se convingă şi doar apoi să participe. Au o anumită teamă faţă de cei pe care i-ar putea întâlni, de calitatea acelor oameni, se feresc de disconfort", spune Gheorghe Cândea, iniţiatorul acestui proiect. El îi asigură însă pe sceptici că persoanele conflictuale nu sunt acceptate în comunitate.
Următoarele acţiuni ale membrilor Singles Camp vor fi organizate în perioada Sărbătorilor de Iarnă: participarea la pregătirea bucatelor de Crăciun, petrecere pentru părinţii singuri şi copiii lor, Revelion în Bucovina şi la Felix şi o tabără de schi în Austria.
Pe