Un sondaj recent a scos la iveala faptul ca jumatate dintre romani au dureri de cap cel putin o data pe luna. Migrenele sunt dureri de cap puternice insotite de greata, varsaturi, tulburari de vedere, senzatie de gat intepenit. Cei care sufera de acestea au, in medie, 13 astfel de episoade pe an.
Pentru migrene exista multe medicamente, atat cu prescriptie cat si fara, dar acestea nu pot decat sa amelioreze simptomele, deoarece un tratament care sa vindece migrenele nu a fost inca descoperit.
Exista insa, conform Daily Mail, cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce numarul datilor in care acestea apar, precum si severitatea simptomelor.
1. Ai grija la factorii declansatori
Printre factorii declansatori frecvent intalniti se numara: fumatul, efortul fizic prea solicitant, stresul, schimbari in ritmul de somn, probleme dentare. Analizeaza timp de cateva saptamani momentele in care apar migrenele pentru a vedea daca observi si alte cauze ce determina durerile.
2. Straduieste-te sa mentii un nivel constant al glicemiei
Un factor declansator este si scaderea nivelului glicemiei. Pentru a evita acest lucru mananca putin si des, la fiecare patru ore, si nu lasa organismul fara hrana mai mult de 12 ore (este vorba de perioada in care sunt incluse si orele de somn).
De asemenea, alege mai des alimente care au un indice glicemic scazut, cum ar fi fructele, legumele, iaurturile si branzeturile cu un continut scazut de grasime, si evita-le pe cele cu indice glicemic ridicat, cum ar fi painea alba, produsele de patiserie, bauturile dulci si dulciurile.
3. Nu consuma prea multa cafeina
O cantitate prea mare de cafeina poate face ca vasele de sange sa se contracte, ceea ce poate declansa de asemenea o migrena. Mai mult de 300 de miligrame de cafeina pe zi (trei cesti