Peste 1.100 de desene, 846 de creaţii literare în trei limbi şi 254 de fotografii au intrat în cea de-a patra ediţie a concursului internaţional „Copiii şi Marea", desfăşurat la Mangalia. Imaginaţia elevilor a fost transpusă în creaţii care s-au pliat pe tematica de anul acesta - „Misterele mării".
Casa de Cultură a municipiului Mangalia a găzduit vineri, 29 octombrie, în prezenţa a numeroşi copii şi personalităţi ale oraşului, festivitatea de premiere a lucrărilor participante la concursul internaţional „Copiii şi Marea", ediţia a IV-a. În acest an, tema propusă a fost „Misterele mării". Proiectul este iniţiat şi coordonat de profesorul pentru învăţământul primar Rodica Codău şi profesor Ghiulserin Sali de la Liceul Teoretic „Callatis" şi a fost selectat şi introdus în CAEN de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în ultimii doi ani. În competiţie au intrat 1.124 de desene realizate de copii de grădiniţă şi elevi ai claselor I - X, 846 creaţii literare (în limbile română, franceză şi engleză) realizate de elevi ai claselor III - X şi 254 de fotografii realizate de elevi ai claselor IV - X. Elevii participanţi provin din cinci ţări străine (Franţa, Portugalia, Italia, Turcia şi Moldova) şi 34 de judeţe ale României, din grădiniţe şi şcoli de stat sau particulare, din şcoli speciale pentru deficienţe motorii sau de auz, precum şi din licee de artă.
Premii speciale
Jurizarea lucrărilor a fost asigurată de inspectori ai ISJ Constanţa, reprezentanţi ai Primăriei Mangalia, Radio Constanţa, Organizaţiei „Salvaţi Copiii", Fundaţiei „Callatis", Bibliotecii Franceze „Arthur Rimbaud" Mangalia, Asociaţiei părinţilor Liceului „Callatis", pictorul Robert Perko, precum şi de profesori de specialitate ai Liceului Teoretic „Callatis".
S-au acordat premii şi menţiuni la toate cele trei secţiuni, pentru fiecare nivel de