Reclamaţiile vecinilor şi-au atins scopul
Centrul de consiliere şi orientare pentru integrarea socio-profesională a femeilor vulnerabile deschis de către Asociaţia Română Anti Sida (ARAS, filiala Braşov, pe Avram Iancu nr. 48, a fost mutat, provizoriu, în sediul social al ARAS Braşov din Str. Memorandului, nr. 18, cămin 3, parter. Potrivit Getei Manea, director ARAS Braşov, noul sediu este unul „provizoriu”. „Temporar, activităţile noastre se vor desfăşura doar pe teren. Şi la sediul social avem două ore program, dar beneficiarii noştri ştiu că noi facem şi activitate de teren”, a declarat, ieri, Geta Manea. Totodată, reprezentanţii ARAS fac un apel către autorităţile publice din Braşov, respectiv Primărie, Prefectură, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Sănătate Publică să sprijine cu un sediu corespunzător derularea în bune condiţii a activităţilor adresate persoanelor vulnerabile din Braşov, „activităţi care sunt în beneficiul întregii comunităţi”.
Centrul de pe Avram Iancu nr 48 s-a mutat, după ce vecinii au reclamat că în curtea în care locuiesc vin „persoane dubioase”, care le-ar putea pune în pericol sănătatea şi siguranţa. Reprezentanţii ARAS susţineau că ei au închiriat legal spaţiul, au obţinut toate avizele de funcţionare, iar beneficiarii proiectului sunt persoane care nu pot pune în pericol siguranţa sau sănătatea celorlalţi. Centrul de reintegrare a femeilor vulnerabile a fost deschis în vară la Braşov, fiind un proiect al ARAS câştigat pe fonduri europene. Beneficiarele centrului sunt femeile seropozitive, femei fără adăpost, persoane implicate în prostituţie etc. Reclamaţiile vecinilor şi-au atins scopul
Centrul de consiliere şi orientare pentru integrarea socio-profesională a femeilor vulnerabile deschis de către Asociaţia Română Anti Sida (ARAS, filiala Braşov, pe Avram Iancu nr.