Exista o multime de proteine slabe, dar si una care nu primeste la fel de multa atentie ca puiul, pestele, vita sau legumele. Este vorba de carnea de porc, care este la fel de sanatoasa ca si celelalte carnuri albe.
Porcul este considerat de ceva timp o carne grasa si nu foarte sanatoasa, potrivit Yahoo Shine. Acest lucru era adevarat poate acum 20 de ani. Dar cu toate imbunatatirile in alimentatia si cresterea porcilor, carnea de porc poate fi acum considerata la fel de sanatoasa ca si cea de pui.
Carnea slaba de porc are mai putin de 10 grame de grasime, mai putin de 4,5 grame de grasime saturata si mai putin de 95 de miligrame de colesterol pe portie.
Bucatile de carne de porc pe care vrei sa le alegi sunt muschiul si cotletul. Inainte sa pregatesti carnea indeparteaza oasele si grasimea vizibila. Ca regula, carnea de porc este mai sanatoasa cu cat la pregatire devine mai deschisa la culoare.
Daca alegi muschiul de porc, vei obtine exact acelasi aport nutritional ca si in cazul unui piept de pui fara piele: (120 de kilocalorii, 3 grame de grasime, 1 gram de grasime saturata, 62 de miligrame de colesterol pe portie).
Pe langa grasime si calorii, carnea de porc este o sursa excelenta de vitamina B, vitala pentru functionarea corecta a metabolismului, cat si de fosfor, potasiu si zinc.
Exista o multime de proteine slabe, dar si una care nu primeste la fel de multa atentie ca puiul, pestele, vita sau legumele. Este vorba de carnea de porc, care este la fel de sanatoasa ca si celelalte carnuri albe.
Porcul este considerat de ceva timp o carne grasa si nu foarte sanatoasa, potrivit Yahoo Shine. Acest lucru era adevarat poate acum 20 de ani. Dar cu toate imbunatatirile in alimentatia si cresterea porcilor, carnea de porc poate fi acum considerata la fel de sanatoasa ca si cea de pui