Biblioteca Academiei Române adună o serie de lucrări rare cu o valoare culturală incontestabilă, iar singura modalitate ca acestea să persiste în timp este menţinerea lor pe suport virtual. Astfel, unele dintre cele mai rare volume ale Bibliotecii Academiei Române vor fi digitalizate la începutul anului viitor.
Printre operele pe care oricine care intră pe site-ul instituţiei, la noua secţiune Biblioteca Virtuală, le poate accesa se numără capodopere precum „Istoria Românilor sub Mihai Vodă Viteazul - Manuscrie autograf“ de Nicolae Bălcescu , „Odiseea“ de Homer sau „Divina Comedie“ de Dante Aligheri în traducerea lui George Coşbuc.
Din seria de opera digitalizate nu vor lipsi nici „Principele“ de Niccolo Machiavelli, „Oeuvres litteraires et ecrits militaries publie par Jean Ullard“ de Napoleon Bonaparte, „Principes mathematiques de la Philosophie naturelle“ a lui Isaac Newton sau „History as Literature and other custom Essay“ a lui Theodore Roosevelt.
Tezaurul de cunoştinţe, extins
„Crearea unei adevărate biblioteci virtuale a Academiei Române reprezintă o cale de a extinde accesul la tezaurul de cunoştinţe acumulat de-a lungul a sute de ani“, afirmă Florin Gheorghe Filip, vicepreşedinte al Academiei Române.
Proiectul este realizat cu ajutorul companiei UPC care a organizat în urmă cu câteva zile şi o gală „Personalităţi care au schimbat lumea“ pentru strângerea de fonduri pentru digitalizarea operelor valoroase ce aparţin Bibliotecii Academiei.