Târgul auto al Primăriei este gol, în timp ce intersecţiile mari din municipiu "gem" de autoturisme cu anunţuri de vânzare în geam. Târgul de maşini a fost amenajat de municipalitate în urmă cu două luni în incinta Zonei Libere, în prelungirea Şoselei de Centură, iar pentru întreţinerea acestuia se consumă, lunar, câteva mii de lei.
Pentru amenajarea acestuia s-au cheltuit, de asemenea, alte câteva mii de lei. Până acum, nici nu poate fi vorba despre amortizarea investiţiei.
Luni, târgul auto în care ar putea să încapă zeci de maşini, era gol-goluţ.
"Avem câteva abonamente. De regulă, oamenii îşi iau maşinile acasă în weekend şi la începutul săptămânii le readuc acolo", a încercat să explice directorul DAGL, Dan Apostol.
În schimb, intersecţii mari din oraş precum Şcolilor cu B-dul Dorobanţilor "gem" de autovehicule pe care sunt expuse anunţuri cu "De vânzare".
Maşinile străine, greu de găsit
Având la dispoziţie o hotărâre a CL, Poliţia Comunitară încearcă să-i disciplineze pe samsari.
"Au fost aplicate până acum 37 de sancţiuni, în valoare de 32.500 lei, celor care expun, spre vânzare, maşini pe domeniul public", ne-a declarat Georgică Tănase, şeful de la Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare.
Unele maşini au fost mutate, pentru altele deţinătorii au găsit metode ingenioase de a fenta legea. Le-au îndepărtat plăcuţele de înmatriculare pentru a îngreuna procedurile de identificare. Georgică Tănase spune că identificarea este dificilă şi în cazul maşinilor cu numere de înmatriculare străine, pentru că, în aceste cazuri, răspunsul Poliţiei Rutiere poate veni şi după 30 de zile.
Reprezentanţii Poliţiei Comunitare au propus iniţierea unui proiect de horărâre prin care autovehiculele de vânzare să fie ridicate de pe domeniul public. Propunerea ar putea fi luată în discuţie de Consiliul Local în această lună