Acel stat clientelar, de care presedintele Basescu vorbea in cadrul unei sedinte de partid, si-a dezvoltat ramificatiile incepand de la varfurile ierarhiei politico-statale.
Licitatiile pe sub mana, contracte ale statului acordate pe sistemul cumetriilor de partid, toate s-au facut pe principiul "daca seful face la fel, noi de ce am ramane mai prejos?" Constatam cu stupoare, in aceste zile, ca seful a fost chiar presedintele Basescu cel care putea sa rezolve chestiuni legate de lobby, cu orice entitate economica.
Dosarul stenogramelor "Alro Slatina" evidentiaza o piramida a puterii statale, ale carei energii erau canalizate doar catre realizarea bunastarii si prosperitatii membrilor corpului piramidal. Personaje precum Cocos, Chirieac, Udrea, Felix Voiculescu sau Codrut Seres au ajuns sa traseze, presedintelui statului, prioritatile economiei nationale in functie de necesitatile financiare proprii.
Privindu-l pe Dorin Cocos, ai senzatia ca ai in fata carciumarul de tip vechi, care vindea berea pe sub mana. Limbajul, alura, atitudinea publica, ne pun in fata un om submediocru, arivistul de tip Dinu Paturica. Este denumit generic "om de afaceri", desi nu a facut altceva decat sa traseze trei linii cu var pe locurile acordate de Traian Basescu in Capitala, numindu-le parcari auto.
Cum de a ajuns un asemenea om, lobbyst de marca pe langa Cotroceni. Simplu! "Spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti".
Traian Basescu este construit pe acelasi calapod ca cei care-l mangaie pe crestet. Limbaj de mahala, gandire medievala si manipulare mincinoasa, cat cuprinde. Daca e nevoie ne arata cum se poate conduce masina sub influenta alcoolului, ne demonstreza cum se bea whiskey, in direct, sau cum nu trebuie prezidata o tara.
Daca gandesti la fel ca si Cocos, este normal sa te intelegi de minune cu un