Structura de rezistenţă a „imobilului – pericol public” a fost şubrezită, iar banii pentru reparaţii lipsesc. Cu toate acestea, oamenii locuiesc în bloc.
Viaţa sinistraţilor din blocul de nefamilişti de pe strada Constantin Brăiloiu e tot mai grea. În urmă cu un an, imobilul a fost la un pas să se prăbuşească în urma unei explozii. Etajele trei şi patru ale clădirii au fost distruse în mare parte. Zidurile s-au prăbuşit, uşile metalice au fost strivite, iar mai multe persoane au fost rănite, dintre care una a murit. De un an, oamenii cer bani pentru reparaţii. Au primit numeroase promisiuni, dar nimeni nu s-a ţinut de cuvânt. De câteva zile, o parte dintre proprietari s-au mutat înapoi şi s-au racordat la utilităţi. Minunea a ţinut până ieri dimineaţă, când blocul a rămas fără curent, apă şi gaz.
Trăiesc ca în peşteră
„E groaznic fără utilităţi. E ca în peşteră. E mai cald afară decât în apartamente. Nu ştiu cât timp o să mai rezistăm”, a spus Gheorghe Guici, de 54 de ani, unul dintre locatari. Cei 20 de oameni care s-au mutat înapoi îşi fac planuri pentru supravieţuire, iar autorităţile speră să nu fie nevoie să îi evacueze cu forţa. „Cei din administraţie ne-au spus că blocul nostru e pericol public şi că legea le oferă dreptul să ne scoată afară cu jandarmii”, a spus Nadia Ciută, administratorul imobilului.
Citeşte şi:
Sinistraţi aruncaţi a doua oară în stradă de autorităţi: „Am fost condamnaţi la moarte”
Exploziile care nu trezesc justiţia: anchete fără final la Parchet
Explozie într-un bloc din Timişoara din cauza unei oale cu mâncare uitată pe foc GALERIE FOTO