Cu venituri lunare de 500 de lei, zeci de ieşeni au preferat transportul privat pentru a duce acasă făina, zahărul, pastele făinoase, biscuiţii şi mălaiul primite gratis.
În primele două zile de distribuire a ajutoarelor alimentare, sute de ieşeni au venit cu sacoşele şi cărucioarele pe bulevardul Chimiei, numărul 2, la depozitul Vitalef, şi la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Şoseaua Naţională, nr. 43, la Piramida lui Dubeţ.
Citeşte şi:
Lapte praf şi biscuiţi de la Uniunea Europeană pentru zeci de mii de ieşeni
Iaşi: Doctor şi avocat, abonaţi la masa sărmanilor
Deşi staţia de tramvai este la 50 de metri de punctul din Şoseaua Naţională, beneficiarii au preferat să cheme taxiul, cheltuind şi 10 lei pe cursă.
„Locuiesc în CUG şi doar n-am să car mâncarea în spate. Cheltui în jur de 10 lei, dar facem un sacrificiu“, a spus Aneta Stoica, pensionară. 707 ieşeni şi-au ridicat ieri produsele, iar astăzi la amiază alţi 60 de beneficiari aşteptau la rând.
Numărul acestora a crescut cu 5% faţă de anul trecut, ajungând la 20.184 de persoane în municipiul Iaşi.
Dintre aceştia, 986 primesc venitul minim garantat, 4.173 sunt şomeri, 5.600 sunt pensionari care câştigă sub 400 de lei lunar, iar 9.426 sunt persoane cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii care nu sunt instituţionalizaţi.
Spre deosebire de anul trecut când au primit doar făină şi zahăr, ieşenii beneficiază în acest an de câte 14 kilograme de făină de grâu, 7 kilograme de mălai, 3,6 kilograme de paste făinoase, 1,3 kilograme de biscuiţi, un kilogram de zahăr şi unul de lapte praf.
„Încă nu am primit laptele praf, aşa că am început distribuirea celorlalte produse. Sperăm să finalizăm împărţirea în trei luni şi nu în şase luni cum s-a întâmplat anul trecut“, a mai spus Luminiţa Munteanu, şeful Direcţiei de Asist