Daca prezinti un risc crescut de diabet ori acest diagnostic ti-a fost deja pus, probabil stii ca un regim nu numai alimentar, ci de viata, in general, este obligatoriu. Insa acesta nu trebuie sa fie un soi de bau-bau, existand inca multe alimente care pot constitui bucurii culinare.
In cazul in care te temi, pur si simplu de aceasta boala, un regim alimentar preventiv e cea mai inteleapta miscare. In toate aceste cazuri, studiile au aratat ca exista alimente ale cu efect benefic asupra sanatatii. Printre acestea se afla, conform USA Today, binecunoscutul orez brun, nucile, pestele, laptele si lactatele fara grasimi.
Orezul brun
Ideal si daca vrei sa previi aceasta boala, dupa cum a aratat un studiu recent publicat in Anrhivele Medicinei Interne, orezul brun este un aliment excelent si pentru cei care au primit deja acest diagnostic. Inlocuieste orezul alb cu o varietate bruna si astfel vei reduce riscul de diabet de tip II cu 16%.
Nucile
Acest tip de gustare, indiferent ca e vorba de nuci, alune, arahide, potoleste foamea si iti ofera grasimi sanatoase, magneziu si fibre. Despre arahide si nu numai se crede ca reduc riscul instalarii bolilor de inima si tin colesterolul sub control.
Unele cercetari arata ca nucile, in general, dar nu numai ele, reduc riscul de diabet. Un studiu realizat in 2008, publicat in Jurnalul de Nutritie, a aratat ca pentru diabetici nucile sunt benefice, deoarece reduc riscul cardiovascular.
Un mit comun este acela ca nucile trebuie evitate de cei care doresc sa scada in greutate. In realitate, conform Institutului National de Diabet, Boli Digestive si ale Rinichilor din SUA, acestea ofera o senzatie de satietate - care te impiedica sa suplimentezi cu alte alimente bogate caloric. Un amestec format din 15 grame de nuci, arahide ori alune insumeaza aproximativ 8