CORESPONDENŢĂ DIN MIAMI. Americanii din Miami s-au mobilizat cu greu la urne ieri dimineaţă. La Muzeul de Ştiinţe erau, în jurul orei 10, mai mulţi jurnalişti decât alegători. Singurii care apar pentru a-şi exprima opţiunea sunt cei cu profesii liberale. Sursa: REUTERSSursa: REUTERSSursa: REUTERS
1 /.
"Mulţi vin la prima oră, înainte să plece la muncă. Un alt exod este în jurul orei 12, când lumea pleacă să ia prânzul. Grosul votanţilor apare însă abia după ora 5, când oamenii pleacă de la muncă. Oricum, alegerile parţiale nu suscită un interes la fel de mare precum prezidenţialele", explică Sergio, un avocat din Miami.
La Clubul femeilor din Coral Gables, o zonă rezidenţială de lângă metropola americană, peste 50 de persoane stau la coadă pentru a vota. "Alegerile înseamnă foarte mult pentru mine. Nu am ratat niciun scrutin, oricare a fost acesta", spune Janet Festine, o pensionară din cochetul cartier. "Sunt democrată. Am votat pentru continuitate. Celor care se plâng de starea economiei, le spun un singur lucru: puneţi osul la treabă!", spune bătrâna, gesticulând larg.
Timpul este preţios
Lewis Milleadge, este la fel de elocvent. "Auzim de ceva vreme că lumea este nervoasă în American din cauza economiei. Cred că mulţi caută doar un ţap ispăşitor, mulţi au fost nervoşi chiar din momentul alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2008, nu s-au putut niciodată obişnui cu rezultatul", a subliniat el, referindu-se la alegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte. "Ar trebui să înţeleagă un lucru: dacă vine un congresman nou, acesta are nevoie de timp pentru a se acomoda şi ajunge să tragă sfori în interesul comunităţii care l-a trimis la Washington. Nu asta ne trebuie acum, timpul este preţios", a conchis Milleadge.
Nemuţumiri republicane
Câteva străzi mai încolo, o unitate de pompieri pare să s