Nu e o noutate ca oamenii polueaza planeta. Insa recent, un studiu arata ca fiecare dintre noi emitem aproximativ doua tone de dioxid de carbon pe an, doar atunci cand mancam.
Asta inseamna aproximativ 20% din emisiile totale de carbon pe care le produce corpul uman, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Almeria, informeaza Science Daily.
Principalii poluanti produsi de oameni, care ajung in apa, sunt nitrogenul si fosforul, iar cele mai poluante alimente sunt carnea si produsele lactate. Agricultura, cresterea animalelor, pescuitul si industria alimentara sunt sursele cele mai importante de poluare cu dioxid de carbon.
Cercetatorii au luat ca etalon spaniolii obisnuiti care consuma aproximativ 881 de kilograme de mancare pe an. In calcule au fost incluse si emisiile de carbon din cadrul proceselor de productie, procesare si distributie a alimentelor.
Nu e o noutate ca oamenii polueaza planeta. Insa recent, un studiu arata ca fiecare dintre noi emitem aproximativ doua tone de dioxid de carbon pe an, doar atunci cand mancam.
Asta inseamna aproximativ 20% din emisiile totale de carbon pe care le produce corpul uman, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Almeria, informeaza Science Daily.
Principalii poluanti produsi de oameni, care ajung in apa, sunt nitrogenul si fosforul, iar cele mai poluante alimente sunt carnea si produsele lactate. Agricultura, cresterea animalelor, pescuitul si industria alimentara sunt sursele cele mai importante de poluare cu dioxid de carbon.
Cercetatorii au luat ca etalon spaniolii obisnuiti care consuma aproximativ 881 de kilograme de mancare pe an. In calcule au fost incluse si emisiile de carbon din cadrul proceselor de productie, procesare si distributie a alimentelor.