Porturi turistice pe lacurile Herăstrău, Tei şi Floreasca, piscine, plaje verzi şi zone special amenajate pentru activităţi culturale. Aşa ar trebui să fie valorificată salba de lacuri a Capitalei, în următorii ani, în baza unui proiect, în valoare de 20 de milioane de euro (60% din sumă suportată din bugetul Capitalei şi 40%, din fonduri europene accesate prin programul operaţional-regional – REGIO), aprobat recent de consilierii bucureşteni. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
Astfel, pe viitor, cei care vor urca pe un vapor acostat pe Lacul Herăstrău ar putea să facă o plimbare mult mai lungă decât în prezent, iar cei care au ambarcaţiuni mici vor putea ancora în 12 „porturi” special amenajate nu doar pe Herăstrău, ci şi pe lacurile Tei sau Floreasca.
Practic, ambarcaţiunile vor putea trece de pe un lac pe altul, după ce lucrările de amenajare a canalului navigabil şi a unei ecluze - prevăzute în proiect - vor fi finalizate.
Palatul Ghica, „legat” de Muzeul Satului
„În zona de nord a Capitalei există posibilitatea de a crea un circuit turistic, prin extinderea parcursului navigabil pe râul Colentina şi prin integrarea lacurilor Floreasca şi Tei în acest circuit. În prezent, parcursul navigabil al vaporaşelor turistice se limitează la arealul Lacului Herăstrău, cu toate că, între lacurile Floreasca şi Herăstrău există o ecluză funcţională, care permite trecerea vaporaşelor turistice. Posibilitatea extinderii acestui parcurs se va realiza prin amenajarea lacurilor Floreasca şi Tei şi construirea unei ecluze între aceste două lacuri”, au explicat specialiştii Administraţiei Lacurilor.
Edilii Bucureştiului au mai precizat că cele două lacuri nu au mai putut fi folosite pentru agrement în ultimii ani din cauza acumulărilor de depuneri şi a degradării malurilor şi a ecluzelor. Proiectul va fi promovat, folosindu-se notorietatea Parcului Herăstrău ( şi a M