Intenţia conducerii furnizorului este de-a dreptul utopică. În cazul în care angajaţii CET se vor lovi de reticenţa datornicilor de a-i primi în casele lor pentru a blinda conductele, nici conducerea furnizorului, nici cea a asociaţiei de proprietari nu are legal ce face.
Pentru ca şi braşovenii care şi-au plătit facturile la încălzire, dar au ghinionul de a avea vecini rău-platnici, să aibă căldură, directorul CET, Florin Cuţitei a apelat la o soluţie de compromis, care este mai mult sau mai puţin legală. „Vom merge cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari prin blocuri şi le vom sigila caloriferele rău-platnicilor, astfel ca persoanele care plătesc, să aibă căldură", a explicat directorul.
Citiţi şi:
4.000 de familii au încălzire centralizată „privatizată“
Practic, soluţia este utopică şi se poate pune în practică numai în cazul în care rău-platnicii sunt cooperanţi şi îi lasă pe angajaţii CET să intre în casa lor. Cu alte cuvinte să îşi facă răul cu mâna lor. „Până luni, vom furniza căldură şi pe platforma de Nord. Vom porni CET-ul şi urmează să intre în funcţiune şi motoarele Bepco, care au fost deja aduse", a precizat directorul.
Prezent ieri la inaugurarea uneia dintre centralele Eco-Heat Bepco, primarul George Scripcaru a ţinut să atenţioneze că: „cine nu plăteşte, nu are căldură". Edilul a recunoscut însă că, deocamdată, nu există o soluţie viabilă pentru a lăsa în frig doar rău-platnicii.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: