Legea Educatiei propusa de Guvern ramane in continuare in dezbatere in Comisia de Invatamant din Senat, alaturi de alte cinci legi ale educatiei propuse de parlamentari, sustine Mihail Hardau, presedintele Comisiei.
"Mai avem trei legi propuse de PNL prin reprezentanti ai sai, respectiv una initiata de Andronescu din partea PSD. Avem la comisie cinci legi ale Educatiei nationale", a declarat Mihail Hardau, la Antena 3.
Acesta a declarat ca parlamentarii PD-L ar fi dorit suspendarea dezbaterilor pana la raspunsul Curtii Constitutionale privind conflictul de interese dintre putera Executiva si cea legislativa, care ar fi aparut odata cu angajarea raspunderii Guvernului pe lege.
Cu toate acestea, Comisia de Invatamant a decis continuarea dezbaterilor, sustine Hardau, la sugestia Opozitiei.
"In cadrul comisiei este de precizat ca, de comun acord, am stabilit ca nu vom discuta articole din aceasta lege pana nu se pronunta Curtea Constitutionala, lucru care a fost anulat de grupul Opozitiei condus de Ecaterina Andronescu.
CCR redeschide miercuri dezbaterile pe conflictul privind Legea Educatiei
Calendarul motiunii de cenzura, stabilit dupa decizia CCR pe Legea Educatiei
Noi am avut cutume de tratare in consens cu dumnealor si-au permis, beneficiind de regulamentul de functionare al Comisiei Permanente si au constinuat cu un adevarat galop au trecut prin articolele Legii Educatiei. Aici se confirma teroia lui Daniel Funeriu, ca PSD a blocat pe durata a patru luni dezbaterea pe Legea Educatiei", a spus Mihail Hardau.
PSD si PNL au depus o motiune de cenzura, dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pe Legea educatiei, calendarul motiunii urmand sa fie stabilit dupa ce CCR va decide asupra sesizarii de conflict institutional depuse de presedintele Senatului, Mi