Aproape jumătate din cei cu care a stat de vorba jurnalistul au acceptat ca elevii lor să aibă acces la alimente interzise de ministerele Sănătăţii şi Educaţiei şi care, în plus, sunt „sterilizate prin iradiere".
Am pretins că sunt reprezentantul companiei fictive „Solaris Alimentaria", care vrea să amplaseze chioşcuri şi rulote mobile în curţile unităţilor şcolare. Pentru a fi convingător, mi-am făcut pliante de prezentare pe care scria cât mai vizibil lista de produse pe care vreau să le comercializez. Am ales cât mai multe dintre alimentele interzise de lege pentru a fi vândute în şcoli: snacksuri, hot-dog, hamburgeri, salate cu sos de maioneză, cartofi prăjiţi, sucuri răcoritoare, milkshake de banane şi caise, sifon. „Te ţii slim pentru că sucurile, îngheţata şi muştarul au conţinut de zahăr zero, folosindu-se în loc aspartam", scria pe pliant. Pentru un plus de „atractivitate" am mai menţionat faptul că produsele au „zero germeni", fiind „sterilizate prin iradiere". Cu pliantul în mână am luat la rând peste 20 de licee din Bucureşti şi localităţile limitrofe, încercând să-mi promovez „afacerea". Prin orice mijloace, după cum veţi vedea mai jos.
„Un bonus pentru ajutor" în valoare de 2.000 de lei
În comuna Brăneşti am mers direct la Liceul Silvic. Când mi-au auzit propunerea şi după studierea cu atenţie a pliantului, grija directoarei Udrescu Maria şi a adjunctului său, Cristescu Mihail, s-a îndreptat nu către sănătatea alimentară a elevilor, ci către profiturile SRL-ului concurent, care avea deja un fast-food la şcoală: „Îl desfiinţează în felul ăsta pe ăla de la poartă". După ce le-am comunicat că „politica firmei noastre e ca pe lângă plata chiriei să dăm şi un bonus informal celor care ne facilitează accesul la elevi", mi s-a spus că vor analiza propunerea. Următoarea destinaţie a fost Liceul Agricol Brăneşti. Directoarea Robitu Dorina m-