DJST Brăila organizează, în perioada octombrie - noiembrie, o acţiune de tineret la "Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă" . 200 de tineri cu probleme speciale vor interacţiona cu elevi voluntari, în derularea unor momente sportive, culturale, artistice.
Acest proiect, care se va derula şi în alte locaţii, are drep scop realizarea interacţiunii tinerilor cu probleme speciale cu tinerii din Brăila, atragerea şi participarea tuturor tinerilor la viaţa societăţii. Beneficiarii acestui proiect sunt 200 de tineri cu probleme speciale, cărora le este favorizat accesul la momentele culturale, dar şi participarea la evenimente sportive.
Află ce subiecte ar putea să-ţi pice la evaluări şi la Bacalaureat!
"Tinerii de la "Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă" vor realiza, pe parcursul a două luni, programe sportive, artistice, culturale, teatrale, împreună cu tineri de la organizaţiile "TREBUIE", "ATEN", elevi de la Liceul "Edmond Nicolau", Liceul de Artă, de la "Palatul copiilor", Colegiul Naţional "N. Bălcescu", "Ana Aslan", Liceul "Panait Cena", Asociaţia de baschet "Cuza" din Brăila şi voluntari de la alte şcoli sau asociaţii sportive", a declarat Neculai Pascu, consilier de tineret la DJST Brăila.
O acţiune înscrisă în calendarul acestui proiect s-a desfăşurat săptămâna trecută, în parcul "Monument", unde tinerii de la "Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă" au avut prilejul să urmărească meciuri demonstrative de fotbal şi baschet, jocuri cu echipe formate din sportivi elevi la C.N. "N. Bălcescu", Colegiul Economic "Ion Ghica", foşti şi actuali juniori de la C.F. Brăila, coordonaţi de Alexandru Cireaşă, voluntari de la clubul de baschet "Cuza Sport" Brăila, antrenaţi de Mircea Totolici sau echipe cu componenţă mixtă (tineri cu probleme speciale şi voluntari).
Inspectorul şcolar general din Brăila se bate în declaraţii cu lid