Yuval Diskin, director al Shin Bet din 2005 şi unul dintre favoriţii la preluarea conducerii Mossadului, a avertizat, cu prilejul unei conferinţe privind securitea internă organizate la Tel Aviv, că terorismul secolului 21 este „global şi transnaţional''.
„Informaţiile privind fabricarea de arme de distrugere în masă, precum şi a armamentului sofisticat, care erau până acum rezervate statelor, sunt astăzi disponibile - graţie Internetului - organizaţiilor teroriste." Globalizarea terorismului permite, de exemplu, unor organizaţii precum Hamas sau Jihadul Islamic să obţină pe calea aerului, pe uscat sau pe apă arme din Coreea de Nord sau Iran, care sunt transportate cu ajutorul unor reţele intermediare prin Yemen, Sudan şi Egipt şi de aici în Fâşia Gaza. Principala caracteristică a terorismului contemporan, a afirmat şeful Shin Bet - agenţie care susţine că a capturat în ultimii ani 120 de terorişti sinucigaşi, este că, după 11 septembrie 2001, „nu mai există inhibiţiile psihologice care să prevină realizarea unor mega-atacuri''. Faptul că, în plus, lumea s-a transformat într-un „sat global'' cu ajutorul Internetului, al aplicaţiei Google Earth sau al aplicaţiilor pentru iPhone, face ca terorismul secolului 21 să fi devenit mult mai letal.
Referitor la pachetele explozive trimise din Yemen şi destinate unor sinagogi din Chicago, Diskin a afirmat că „nu este deloc surprins de faptul că în spatele tentativelor de atacuri s-ar afla celule Al Qaeda din Yemen''. Există o ameninţare crescândă, a afirmat şeful Shin Bet, la adresa industriei aviatice, fie că aceasta se manifestă prin colete explozive plasate în avioane cargo sau de pasageri, fie chiar prin tentative de a doborî avioanele cu ajutorul unor lansatoare de rachete portabile. Diskin a avertizat că singura metodă de a combate cu succes terorismul global este ca ţările să coopereze, să împărtăşească in